Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
5
10.36
12.30
0.80/0.45
5.00
1.85
0.37
298.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 5
6 ■ 0.99/0.01 ■ 2 ■ 0.1
Best clustering variants
6 0.99/0.01 2 0.1
Nmd

Следете го овој рецепт за да создадете десерт што ќе ги воодушеви сите, пишува НМД.

Еве што ви е потребно: ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: За бисквитот (сѐ се мери на вага, во грамови): – 180 г брашно – 150 г шеќер – 6 г сода бикарбона – Прстофат сол – 240 г густ јогурт или кисело млеко, на собна температура – 75 г растително масло – 80 г млеко, на собна температура – ½ лажичка екстракт од ванила – 90 г чоколадни трошки За чоколадната глазура: – 75 г млечно чоколадо, сечкано или во форма на чипс – 65 г шеќер во прав – 18 г незасладено какао во прав – 30 г млеко (дополнително 1 лажичка доколку е потребно) – ½ лажичка екстракт од ванила – 113 г несолен путер, на собна температура – Дополнителни чоколадни трошки за декорација (по желба) – НМД 1. Подготовка на бисквитот: – Загрејте ја рерната на 180°C. Обложете квадратна тава за печење (20 см) со хартија за печење. Nmd